Saturday, September 14, 2013

«ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» - Αγρια εκμετάλλευση των ναυτικών και έλλειψη μέτρων ασφαλείας



Ναυτεργάτες, πλήρωμα του επιβατηγού - οχηματαγωγού «ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΞΠΡΕΣ», το οποίο βρίσκεται στην επισκευαστική βάση του Νέου Μώλου Δραπετσώνας,
με την απειλή της απόλυσης, αναγκάστηκαν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία HSW να εκτελούν σοβαρότατες και εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες, όταν ο κανονισμός προβλέπει ότι αυτές θα πρέπει να γίνονται από εξειδικευμένα συνεργεία της Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνης.

 Τα πληρώματα εκτελούν αποκλειστικά και μόνο εργασίες συντήρησης. Επιπλέον, με ευθύνη της εταιρίας δεν είχαν ληφθεί ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Η κατάσταση αυτή διαπιστώθηκε από τη μικτή 5μελή Επιτροπή Ελέγχου της Ζώνης για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ελέγχου καταγράφηκε ότι το πλήρωμα είχε αναγκαστεί να εξαρθρώσει ολόκληρη την κύρια δεξιά μηχανή του πλοίου και την ηλεκτρομηχανή και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κανένα προστατευτικό μέτρο όπως κιγκλιδώματα (ρέλια) μεταξύ μηχανής και των σημείων (πατάρια) που εργάζονταν οι ναυτεργάτες με αποτέλεσμα να απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλά τέτοια περιστατικά που δείχνουν την ένταση της άγριας εκμετάλλευσης από τους εφοπλιστές σε βάρος των εφοπλιστών και ήδη ένας ναυτεργάτης νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ, όταν κάηκε από ατμούς στο πλοίο «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π».




rizospastis.gr

No comments:

Post a Comment